HÅLL TUMMARNA

2010-08-30
Tänker inte berätta mer (gör det så fort jag får ett svar, positivt som negativt SÅ KOMMER NI FÅ VETA!!)


GRYMT EXCITED!!


LOVE YOU ALL




MMM JAG ÄR HAPPY





ÄLSKAR ER. SERIÖST. UTAN ER, INGEN MIG. SÅ JAG VILL HA LITE PERSONLIGT (om ni vill såklart) SÅ KOMMENTERA VEM NI ÄR OCH BERÄTTA LITE! SNÄLLA, JAG VILL LÄRA KÄNNA ER! :D om ni vill lära känna mig då. Hehe.
Kramar! HÅLL TUMMARNA!!

Tankspridd

2010-08-26
Idag lär jag inte skriva mer än detta inlägg, då jag ska kapa ett tåg vid tre och leka terrorist... Nä då, men ska åka ett tåg vid klockan 15.00 så kommer vara borta hela dagen. Ska nämligen ner till Malmö ett par timmar men kommer hem till Kalmar strax efter midnatt. Ska försöka att inte glömma något, hehe tankspridd som jag är kanske jag glömmer biljetten. Men nejdå, har redan packat ner det. Slutar naturkunskapen vid fem över två så kanske får rusa ner till stan direkt för att inte känna mig ännu mera stressad. Missar första kemin, men de lär (förhoppningsvis) inte gå igenom något extremt viktigt. 

I alla fall, nu måste jag kila och sminka mig för att sedan cykla till skolan. Börjar lektionerna idag ju, spännande! Första är dock klasstid (09.20->?) men sedan är det dags för första lektionen i matte a! Herregud, känns ju skitsvårt även fast det i princip bara är repetition av högstadiet (+lite fördjupning typ). Ni får hålla tummarna för mig.

Kram till er alla.

Individuellt val

2010-08-25
Idag var det info om individuella valet för årskurs 1 i Sopot (samlingssalen jag tidigare har nämnt). Var inte så mycket att välja mellan, men Mattias (rektorn a.k.a den goda Lex Luthor) sade att vi får absolut välja mer än 2500p sammanlagt (för de tre åren) om vi känner att vi klarar det.
Men vi fick inte veta vad vi kan välja senare i tvåan och trean än, så nu kommer jag förmodligen välja till ett språk (franska, tyska, japanska eller italienska) för att då kommer jag ha 2(!) meritpoäng när jag gått ut gymnasiet (om jag inte samlar ihop fler alltså) eftersom språk i steg 5 som jag kommer läsa i trean (spanska) ger 1 meritpoäng skulle jag tro och ett extra om man läser till steg 2(eller om det var 3) ger 1mp, men jag är inte hundra på det.
Kommer även läsa retorik på vårterminen (50p) för det var mer eller mindre bara det som verkade intressant (utöver extra språk).

Men vilket språk ska jag välja, tycker ni? På fredag kvart över tolv ska man ha valt, så hjälp mig gärna att hitta rätt väg! Hehe. Funderar själv på franska, tyska eller italienska (tror japanska blir för mycket med ett helt annat alfabet, men i och för sig så är franska och italienska rätt likt spanska.. Alla de tre språken är ju nära släkt latin, vilket är intressant. Åh, jag vet inte! Ayudas por favor!

FAVORITES!

2010-08-24
blomma - ros
klädaffär - H&M förmodligen, bra budget med stort utbud! 
makeup-märke - oj, ingen aning. MUS?
plagg - mjukisar när man är hemma iaf :) 
klädmärke - & (H&Ms jeans tror jag) skönt och snyggt !
spel - kortspel, helt klart! och fifa, haha. (och andra ps3 spel)
sysselsättning - döpa om min katt, kasta pennor på honom (JK!!) och få utbrott (positiva, roliga) med hunden
skor - converse, löpskor.. hehe men också högklackade
högtid - Julafton, då är alla samlade och förhoppningsvis glada! (+kalles jul, älskar det programmet)
artist/band - eddie vedder, beyoncé, josé merce, elvis crespo m.fl
snacks - morötter + holiday dipp!! mums
parfym - beyoncés, underbart perfekt! måste ha den *dreglar*

magasin - vetenskapens värld, nej haha det heter ju programmet, eh illustrerad vetenskap!
film - fight club, donnie darko, shutter island, fast & furious filmerna.. och james bond!! :D
tv-serie - vetenskapens värld, scrubs, grey's anatomy (ser ni ett mönster nu eller? haha), hmm deadwood också
blogg - hugo rosas tror jag, haha, han har så jävla rätt i nästan allt han skriver.. kenza iofs, men hon har blivit så dryg och är inte så tacksam för sina läsare (som gett henne framgången och jobb..) men hon är så vacker så man följer den ändå ;)
tecknad figur - patrik i svampbob, lätt!
årstid - tidig vår (när allt vaknar till liv och det solen värmer skönt i den svala, friska luften) och höst (när saker och ting försvinner/dör, alla färgerna och att det blir svalare = mer sköna kläder som koftor osv)
djur - lejon, tiger, späckhuggare och blåval! haha

läsk - cola zero, blir helt hög av den
bok - Even thai girls cry
dryck - mjölk.. :)
mat - kebbabens räksallad! MMMMMMMMMMMMMMMMMMM
dessert - chokladmonster = jag, do the math 
bröd - GI-brödet på MAXI! asgott serri äter typ liksom upp hela bullen direkt brushan
färg - marinblått, khakigrönt, rött, gult (haha jag skrev fult först)
brunutansol - använder inte det, men det luktar gott! (mamma har, haha)
bilmärke - finns flera, men favoritmodellerna är Audi A7, Porsche Panamera och Aston Martin DBS
grönsak - vet ingen favorit men ack så gott!

resmål -  USA, Australien, Mexiko, Brasilien samt roadtrip genom Spanien!
bär - nyplockade hallon
kroppsdel - på tjejer eller killar? kommentera så svarar jag på den ;)
disneyfilm - Lejonkungen, Aladdin och El Dorado! haha, älskar El Dorado 
parti - just nu folkpartiet, men är långt ifrån insatt så döm mig inte! ;D
dialekt - oooh när spanjorer talar engelska *dreglar forever*
restaurang - åh, en underbar på mallorca som vi hittade i en urmysig liten by uppe i bergen
accessoar - armband och ringar

Första dagen avklarad 15.04

2010-08-24
Kom hem runt cirka halv två och gick ut med hunden på en hyffsad runda (ca 45min). 

Men tänkte berätta om dagen, klockan 9 var vi i samlingssalen, rektorn berättade kort och sedan fick vi våra mentorer och skulle gå iväg till var sin sal tillsammans med mentorn. Min mentor är hur grym som helst, rätt lik min matte och no-lärare på högstadiet (som var bästa läraren i de ämnena i hela grundskoletiden). Klassen verkar väl också bra, försökte prata med alla men alla är ju rätt spända och tysta och blyga första dagarna så det var lite svårt, hehe. Jättetrevligt i alla fall.

Försökte herp-derpa lite men ingen förstod och det fick mig att sakna Sigge... Hehe, herp derp är jättekul!! Sedan kom jag också ihåg minnen från nian när jag och Sophia var galna... Haha! Skrattade för mig själv en del, ja, jag är lustig.

Schemat är också bra, tycker jag väl. Förstår det inte riktigt helt än, men tydligen är det mycket med de individuella valen så jag får förklara mer senare. Börjar 8.15 nästan varje dag, sovmorgon någon dag och en del lektioner man inte ens har. Språklektionerna är på tre timmar (och biologin på måndagar är 3h och 10min..). Dessa innehåller 30min rast, antar att de funkar bra eftersom de kör på det viset. Vad ska man mer säga? Mycket naturorienterade ämnen (nähe, det är ju liksom en NV linje..). 
Imorn ska de gå igenom de individuella valen som ska väljas senast fredag. Intressant!

Dagens outfit: (+ gladiatorsandaler)

Och jag :)

2010-08-23
Tänkte bara skriva en liten kortis, dricker nämligen natt-te för jag ska sova om en liten stund, dags för skola imorgon ju! Fan, tänkte vara lite symbolisk och ta först klunken ur teet nu men det var för varmt... hehe *puta*. Så snart dricker jag alltså teet. 

Imorgon ringer min klocka vid 7, vill inte känna mig stressad någonstans så vill ha gott om tid. Ska vara i samlingssalen klockan 9 så det är ju lugna puckar. Kommer hinna duscha, gå ut med hunden och äta en ordentlig frukost. (Och såklart testa alla outfits jag har kommit på i min hjärna... Det får inte bli för mycket, för lite utan alldeles lagom, fast med en extra piff! hehe, lär väl dyka upp i mjukiskläder bara för det..) 

Men det var allt, slänger upp en inlägg imorn om hur det gick, vad som hände och min outfit! Haha, skojar bara. Eller vill ni se min outfit? Hehe. 

Abrazos a todos! Kramar till alla!

*Espero*

2010-08-22
Jag hoppas verkligen jag får med mig någon av mina föräldrar till Barcelona den 28 November för att se El Clásico, annars får jag väl ragga upp någon schysst själ eftersom jag är under 18... 

Har annars väldigt fullt upp nu, skolan börjar väldigt snart (kl 09.00 på tisdag..) och jag har inte köpt skolsaker eller hämtat ut mina p-piller (kartan jag har i dagsläget tar slut på tisdag)... Skäms, Emma! Men ska försöka fixa det imorn förmiddag eller eftermiddag, det lär ju inte ta så lång tid, menar jag. 

Och på torsdag åker jag till Malmö, avslöjar varför efter jag varit där (kommer hem vid midnatt på torsdagen så är inte där länge..) Måste tigga till mig busspengar av mor och förhoppningsvis även salladspengar (vad ska jag annars äta på tåget, silverfiskar och dammråttor? haha, de bor i min plånbok... not). Men det ska nog gå. 

Känner också att jag kanske har varit lite väl creepy mot en av mina blivande klasskamrater, men när vi träffas på tisdag lär hon nog inse att jag faktiskt är så creepy, på ett underbart sätt! Hehe. Åh, juste. Måste välja individuella valet snart. Tror det blir språk, men måste man läsa ännu ett språk då? Eng C, jo självklart, men jag menar utöver svenskan, engelskan och spanskan? Uh... Orkar man? Unhggfgf... Måste ju få toppbetyg på alla kurser nu på gymnasiet, vill ju inte riskera att behöva läsa upp på komvux, då hamnar man ju i andra kvoten! Inte OK, om man ska bli läkare som jag funderar på ifall jag får de där åtråvärda toppbetygen.

Suck. Livet är inte lätt, inte någonstans.

Rubrik

2010-08-21
Hoppas ni som såg inlägget innan förstår att det var bluff alltihop! Tyckte det var kul när jag gjorde det, men sedan kändes det bara trist och dålig humor... :)

Annars har jag nyligen kommit hem från Sigge, såg FC Barcelona - Sevilla matchen där, Barça spöade dem med 4-0 :D Hur underbart som helst, fick gåshud flera gånger trots värmen (höhö). 

Meeen seriöst, abow, vad ni läsare vill läsa om, broshan? Abow mannen svenska bra!! Mår kropen bra? HAHA... Hehe.

Men nu får vi se vad som händeeeeeeeer jag e lite flummig som ni kanske förstår -> DOUBLE RAINBOW OH MY GOD WHAT DOES THIS MEAN OH DOUBLE RAINBOW ACROSS THE SKY OH MY

hehe.. kolla, jag kom inte ens på en rubrik :(

Hehehehe.... Guan

2010-08-20
Älskar att det är synkat. Och ja, överföringen till youtube blev klar nu. Mmmm, puta!! Hehe. Hoppas ni gillar det i alla fall. Min kalmaritiska är unik. Liksom alla andras dialekter. Men men. Vet inte om jag sa det i videon, men om ni vill läsa om något speciellt eller fråga mig något så är det bara att kommentera! Ingenting är för privat, om jag inte säger det då... Hehe. 

KRAM PÅ ER! Nu måste jag mata djuret i buren. (Alltså Bojan)

Bara sådär

2010-08-20
Ser att jag behöver klippa mitt hår. Videoblogg på ingång!

För jag har tråkigt...

2010-08-18
Och är trött, men det är för tidigt för att sova. Så det får bli lite onödiga listor (perfekt tidsfördriv, får nog sätta på kaffe också). Wow, förresten. Tredje inlägget för idag! Rekord! Haha.

Berätta tre saker som människor skulle bli förvånade över att veta om dig?
- Jag var insekternas bästa vän som liten, samlade på dem och lekte med dem. Hehe.
- Jag har stor skräck för att misslyckas, därför undviker jag helst att svara på saker jag inte är 110% säker på.
- Jag kan gråta på befallning, eller rättare sagt, jag kan få fram tårar väldigt lätt utan att jag blir sårad eller skadar mig.

Vilken egenskap vill du helst se hos andra?
Sådan som tar sin medmänniska i första hand och inte sig själv.

Hade du något smeknamn när du gick i skolan?
Nej, men jag har alltid velat ha ett. Haha. 

Hur var du som barn?
Galen, rymde och hittade på en massa bus. Fick jag inte som jag ville (eller vad jag ville ha) så blev jag outhärdlig och skrek och sparkade. En stor orsak till att jag började "droga" oboy och blev tjockis, haha.

Vad tycker du om fildelning?
Helt ok, men om jag själv älskar artistens musik och albumet så vill jag mycket hellre lägga ut pengar på att köpa det, för det är en helt annan sak. Älskar att ha det jag älskar i "rätt form".

Varför bloggar du?
Tidsfördriv, skriva av mig, underhålla andra, nyfikenhet på människor (responsen)... Typ. Och sen för att spara minnen. Hehe.

Betyder kärlek mer för dig än vänskap?
Det betyder lika mycket. Jag kan inte leva utan mina vänner. Jag kan inte leva utan kärlek (eller tron på rätta kärleken). Jag skulle aldrig kunna ta kärleken före mina vänner, men inte vännerna före kärleken hellre. Man måste kompensera smart. Ge lagom med tid åt båda.

Vad kan man leva utan?
Pessimism, avund och otrohet

Vilket är viktigast hos din partner?
Lycka, att han gör mig lika lycklig som jag gör honom.

Har du funnit Harmoni i ditt liv?
Nä.

Hur ofta lagar du mat hemma?
Hehe, när det krisar eller när jag är hungrig och ingen vill serva mig.

Vad skulle du göra med ett friår?
Roadtrip i Spanien. That's my plan for 2013->?

Vilket lands matkultur tycker du bäst om?
Spaniens! Faktiskt. Eller Greklands, åh, grekisk mat 4-ever. 

Är du pinsam på fyllan?
Blir inte full :)

Hur ser folk dig?
Säkerligen som en udda människa med mycket humor.

Människa som gör dig enbart ledsen?
Hmm.. Finns nog någon, ingen jag kan komma på nu dock. (tur för er, ahha)

Människa som gör dig enbart glad?
Sigrid Skarsgård!

Värsta känslan?
Oduglighet..

Favorit tv-program?
Oj.. Scrubs, Grey's Anatomy, Deadwood, något av dem förmodligen..

När grät du senast?
Hmm.

Är du vidskeplig?
Ibland lurar jag mig att jag är det.

Vad skulle du vilja ändra i ditt liv om du fick ändra på vad du ville?
Att jag kunde tala flytande spanska, då skulle jag ha en stor fördel på arbetsmarknaden i Spanien redan nu. Hehe. Eller att min familj kände någon/några fotbollsspelares familjer, contacts eh! (Spanjorer då.. typ Piqué och Ramos mihi)

Vad har du alltid velat göra men aldrig vågat?
Oj, hoppa fallskärm och bungyjump! Men det ska jag försöka göra om några år ändå.. Om jag inte dör, mina kattliv får ju inte ta slut! Hehe.

När blir man vuxen?
Hmm, när man står på egna fötter och verkligen klarar sig själv. Jag vill aldrig bli vuxen, jo jag vill ju stå på egna fötter och klara mig själv, men jag vill vara lika rolig och "barnslig" som nu. Att vara vuxen verkar riktigt torrt och tråkigt. Det enda de gör är dricka kaffe, jobba, komma hem, sova, typ. Fan vad trist. De borde åka till Liseberg och shit, leva livet liksom. Utmana sig själva.

Vill du säga förlåt till någon?
Ja, förlåt mormor för att jag inte tog chansen att tillbringa din sista tid med dig som min mormor.. Saknar dig mycket, men vet att du finns här någonstans som någon/något annan/annat.

Vem är din hjälte?
Mejram. Just kidding, haha. Eller?

Vad skulle du helst vara - snygg eller lycklig?
Lycklig! Men när man väl blir lycklig vill man ha något annat... Så är det alltid, höhö.

Vad är lycka?
Svårt att förklara. Hehe. Vet inte om jag upplevt det.

Vilka personer beundrar du?
De som tar sina medmänniskor i första hand, beundrar deras små framsteg och gör allt för att värna om deras välmående.

Vem var din första kärlek?
Oj! Tror han hette Axel, han flyttade till Afrika på dagis. Jag ångrar att jag inte gav honom pussen han så gärna ville ha. Hehe.

Vem har makten i ditt liv?
Jag. Mer eller mindre, även om min mamma försöker dra ner mig på hennes nivå och krossa mina storslagna drömmar så är det jag som bestämmer. Man kan inte säga att saker är omöjliga förrän man har gett allt! Hehe

Har du någon dold talang?
Ja, drömmer ofta om saker som sedan inträffar (man får en deja vú och kommer sedan ihåg att man drömt om det tidigare)

Har du någon fobi?
Riktigt höga höjder utan säkerhet och titta ner (typ en skyskrapa utan räcken). Att människan är egoistisk nog att förstöra för djuren och naturen som är äldre än oss (levt längre på jorden). Svarta hål. Hehe.

Vad är det pinsammaste du gjort ?
Hehe, hängt ut en lärare på facebook... Men man lär sig av sina misstag, och att fela är mänskligt! Alltså är jag människa, attans. Trodde jag var en gudinna.

UMO si una hora

2010-08-18
Har fått gå upp tidigt idag, klockan fem över sju ringde klockan och jag var sååå trött, hade också en väldigt intressant dröm (nej, inte om Ramos - but I wish (shit min engelska blir bara värre, fick tänka ett bra tag innan jag kom på hur wish stavades.... wiss? haha!)) 

I alla fall så gick jag upp megadolon (asgrym jätte-haj, googla!) tidigt för att om ca 1h ska jag till UMO (Ungdomsmottagningen) för att få ett nytt p-piller recept. Önskar jag fått tid vid 10 istället, det är lite mer chill. Men men, nu har jag slängt på mig min mammas mjukisar eftersom min bror sover i rummet där mina garderober befinner sig, jag vet, får skylla sig själv om man inte har bytt samtidigt som rummen. Men det är inte mitt fel att jag har störst antal kläder och skor, de behöver stort hem! Hehe. 

Jag har träningsvärk från ridningen i måndags, it hurts. Suck... Jag sa tydligt att jag skulle stretcha, sen försvann det från mitt tanke-centrum liksom nästan alla andra grejer. Får se så jag inte glömmer mig själv när jag snart ska cykla. Grå tjockiströja eller rosa tjockiströja med kaffefläck på? Haha, yep. Funderar gravallvarligt på att skämma ut mig. Äsch, jag tar den där xl-tjocktröjan. Får se om jag ens orkar fylla i ögonbrynen.

Vi hörs senare, hoppas jag. (Tjata på mig på bloggen hjälper - faktiskt)
Akta er för Bojan... Ett av Sigges mästerverk. Texten, alltså.

Mesut Özil till Real Madrid

2010-08-17

Özils nya hemma ställ. Lite stort huvud blev det visst.. Hehe.

För max 10min sedan blev det officiellt att Mesut Özil är nu en spelare för Real Madrid. Kul! Spännande! Hihi! Det var allt jag ville säga. Men jag tycker det är lite tråkigt att RM mest köper in superb fotbollspelare och sedan låter flera sitta på bänken. De hinner inte riktigt få den lagandan som exempelvis FC Barcelona har. Men min dröm är att Sergio Ramos ska gå till Barca inom något år. Då skulle Barca bli perfekt. Hehe.

Taskig

2010-08-16
Känner mig så busig och taskig när jag gör små enkla saker som jag blivit tillsagd att inte göra. Som nu. Nu ska jag gå och ta mjölk (nej inte från en levande ko) från mammas mjölkpaket (ja hon har grön mjölk eller den e vit men kartongen e grön) för det är bara hennes kvar och jag är törstig men jag får inte ta hennes så nu ska jag det i alla fall. För jag är törstig som sagt.

Det var allt. FÖRRESTEN! Ramos har klippt sig. mmmmMMMMMM I approve! eh eh waka waka

Typical me

2010-08-16
Tänkte vara lite trendig och mobilblogga, men eftersom jag ständigt är pank på mobilen får det bli upplagt från datorn. Hehe. Varsågoda.


Idag ska jag rida, så jag satte på mig ridbyxorna och märkte att de behövdes sy. Jag orkade inte ta av mig dem så jag sydde igen "hålet" medan de var på, jag försökte vara försiktig.

Jag fick ta svart tråd men det gjorde inget såg jag, visst blev det fint! Försökte hitta en sax att klippa av tråden med men det fanns ingen i närheten...

...Så jag hittade den här mojjen, försökte men det funkade såklart inte. Fick alltså lyfta på röven och hämta en sax i köket (typ 5m från där jag sitter). Skitjobbigt tänker ni, jag håller med.

Som tack för besväret lägger jag även upp denna bilden.
För vem vill inte ha Jasmines utseende (Sara Carbonero) och även Aladdin (Sergio Ramos) som make? MMmmm... Vem är er favorit? Av alla män i världen...

Nu drar jag till stallet, vi hörs! abrazos...

Varför jag tränar

2010-08-15
Jag tränar främst för att det är kul och jag mår som bäst efter jag har tränat - den känslan är bland de bästa känslor man kan få. Att jag sedan får en smidigare, starkare och snyggare kropp är såklart också del av motivationen.

I dagsläget är jag inte nöjd med hur min kropp ser ut, men jag strävar inte efter att få en kropp lik Angelina Jolie eller Megan Fox, de är i mitt tycke alldeles för smala och beniga.

När jag är nöjd med min kropp kommer jag att lägga upp före (från när jag precis började träna) och efter bilder. Jag tränar inte för någon annans skull, bara för min egna. Jag har redan börjar märka fördelar med mitt tränande, jag har blivit mer utåt och gladare än tidigare. Jag orkar mer och tar för mig mer. 

Alla bör och behöver egentligen träna för att må bra, det fysiska har alltid varit en del var vår vardag men nu när vi har blivit så pass teknologiska (och lata) så har vår kropp fått röra på sig mindre och mindre vilket har lett till humörsvängningar, lathet, trötthet och övervikt (samt massor av sjukdomar). 

Så jag tänker alltid väldigt mycket på vad min kropp vill ha och behöver, det är själen som bestämmer - kroppen lyder. Så sköt om era kroppar, de får ju dra med oss på våra äventyr hela tiden som själen vill så desperat ha. 

Kram på er, ett roligare inlägg kommer senare.

Just had to

2010-08-14
Höll på att leka lite med en översättningssida där flera andra översättningstjänster kommer upp, och här kom det upp en väldigt rolig på engelska. Jag skrev alltså in Recodarse? på spanska, som skulle översättas till engelska. Då kom en hel mening upp. Jag menar:



Och sedan kollade jag på denna videon, fick flashbacks till VM då jag satt nervös hemma hos Sigge och inväntade en Spanien vinst. Här är länken: http://www.youtube.com/watch?v=0OZU3Op3X04 Precis innan hade vi sett en närfilmning på Piqué när han slickade sig runt läpparna. Synd att jag inte kollade in Ramos så mycket, det var mest alla (läs Piqué). Och Piqués långa ben.

Det var allt. För detta inlägg alltså, få inte panik!

Ett till bara, por favor

2010-08-13
Ville också bara nämna att den spanska tidningen "Hola!" har en massa bilder på människor som posar helt fantastiskt udda. Så om ni går förbi pressbyrån, kolla in bilderna i den. Här är ett exempel:


Skojjar bara, detta är från min spanska bok från sjuan. Hehe, tydligen så är man fylld med ondskefulla känslor/tankar när man spelar basket i Spanien. Kolla bara på Carmen. Undrar om hon tänker att bollen är Nuria, Piqués flickvän. Man vet ju aldrig. Vissa är sådana. Finns nog ingen förklaring.

Här är en till:

Nä, skämtar igen. Denna var tyvärr inte i min spanska bok (då hade den nog fått fuktskador IYGWIM). Men Ramos ser nästan Navas-kort ut. Inte okej. Hehe. Gillar ni Navas? Tydligen är han helig. Och riktigt religiös, så han tänker inte på sex. Ja, jag tror också han ljög.


Sista, hehe. Jag kallar den guldiga saken för la copa för jag vet inte det svenska ordet, kommentera gärna om ni veta. Tänkte annars bara påpeka att bilden är verkligen super, el guszilus lyser nästan lika mycket som la copa. Hehe. Bara Sigge förstår. Iniesta är grym, tack för VM-guldet menar jag. Tråkigt att han är skadad nu bara. Såg också att han blivit brun. Häftigt. Varje dag blir jag knockad av världen.


Så, det får räcka. Annars är det Bayen de Múnich - Real Madrid klockan 9 ikväll, jag kommer streama matchen. Imorn är det Sevilla FC - FC Barcelona. Se matcherna, säger jag! 


Hejdå hejdå.

Snart börjar det

2010-08-13
Idag är det fredag den trettonde, I dont care. Men vissa är ju skrockfulla och riktigt försiktiga på denna dagen. Jag menar, alla månader som börjar med en söndag har ju en fredag den 13. Men i alla fall, nu ska jag ta en runda med hunden sen förmodligen gå ut i trädgården. Kanske. Har blivit halvt uppäten av mygg när jag varit där så det lockar inte så mycket.

På måndag börjar ridningen! Det ska bli jättekul, har saknat det hela sommarlovet. Hoppas jag får någon sötis som inte är alltför pigg eller lat. 
Snart dags för Friskis & Svettis också, det är så himla kul med gruppträningarna 3-4 gånger i veckan. Börjar alltid varje pass med ett stort leende.

Och om lite mer än en vecka börjar skolan. Kommer få reda på mina klasskamrater nästa vecka, kul eftersom jag inte vet en enda som ska gå samma skola och program. Nervöst! Hehe, men det finns ju fullt med fotbollskillar där. Hihi. Igår natt postade jag brevet btw, tillsammans med Becca. Hoppas han får det, jag menar, chansen finns ju även om den inte är så stor. Det var jobbigt att skriva allt på spanska. Blev förmodligen en massa fel. Hehe.

Åt lite kakor idag igen, hehe, det var äckligt och jag började må illa - men spydde inte. Får ta och springa ordentligt ikväll, får se om hunden hakar på - han brukar vara fett jobbig att dra med. Men han behöver ju i och för sig motionen, han börjar nämligen bli tjock (tycker jag) för vissa i min familj proppar i honom köttbullar varje dag. Suck. Värmen tar på oss. 

Detta inlägg blev lite udda men skrev vad jag hade i huvudet. Detta också. Hehe. Jag borstade tänderna nyss. Yesbox. Skön känsla.

Hörs.

28 November

2010-08-09
Velar fram och tillbaka kring en överdriven massa saker just nu. Men en saker är i alla fall säker, och det är att jag ska se FC Barcelona - Real Madrid matchen den 28 November på Camp Nou. Det är ett löfte.

Annars så händer det väl inte särskilt mycket, bör inrikta mig på ett individuellt val jag ska välja senare när gymnasiet börjar (om 2 veckor). Funderar på antingen språk eller biomedicin. Hmm, svårt. Vi får se helt enkelt.

Är ganska tråkig på bloggfronten nu så jag ursäktar eftersom jag vet om problemet.

Ha det bra, och var nöjda med det ni har! Jag försöker själv så gott jag kan...

El colegio

2010-08-07
Kanske är lite tabu att säga detta, men jag saknar faktiskt skolan. Visst, inte prov och ha massa krav, men att träffa massa kompisar och ha saker att göra + lära sig nya saker i princip varje dag. Det saknar jag riktigt mycket, men det dröjer ju inte länge till skolan börjar nu..

Hehe, den 24 börjar min skola. Klockan 09.00 ska jag infinna mig i en sal som jag varit i många gånger under högstadiets tid. Kommer förmodligen få en hel del ångest också, vara fast i skolan när man har tråkiga och ointressanta lektioner är ju inte direkt kul. Men åh, jag längtar sjukt mycket, konstigt.
Kanske är det för att få det gjort, de där tre åren på natur programmet innan jag äntligen kan få flytta till Spanien. Och innan dess kommer jag ha klart för mig vilken stad det blir, just nu funderar jag på antingen Barcelona eller Madrid. Barça eller Real Madrid... Svårt, riktigt svårt. Hoppas inte el caballo blir såld till Milan nu bara, då blir jag sur. Inte Italien, för guds skull.

Byter ämne, var ute och sprang igår i 30 minuter (+5min stretching) och det var riktigt skönt, har ju inte gjort det på ett par dar så det var underbart. Körde sedan 100 sit-ups när jag kom in, därefter somnade jag i princip direkt. Senare kommer jag nog springa eller köra ett hårt styrkepass, blir förmodligen det sistnämnda pga vädret. Kommer bli superduperskönt. Åt föresten kakor tidigare, det var inte gott men jag åt det ändå. Så nu har jag ont i magen, hehe, väntar på att det ska släppa. Eftersom jag vill bli av med sötsuget så ska jag börja med LCHF (lite kolhydrater, mycket fett) eftersom man hört att det är riktigt bra och funkar suveränt. Så nu ska jag börja undvika spannmålsprodukter och sådant som har höga kolhydrats-värden. Vi får se hur det går med det.



Stanna i Real Madrid din jäkla häst. Te quiero. Joder.

En lista för livet 13.41

2010-08-06

I want it back... Tagen med min älskade, D300s.. Bland de första bilderna.

Tänkte bara dela med mig av ett par punkter på min ständigt växande lista som heter "A lot of things to do before I die". På denna står massor av drömmar, önskningar men också utmaningar. Antalet på denna lista för tillfället är 128. Men eftersom jag inte tänker (eller vill) dela med mig av alla punkter så får ni i alla fall läsa 20. Kanske många, tycker jag, hehe. Nu ska vi se... Skriver dem som numret på listan, inte som 1-20.

2. Åka till alla kontinenter.
4. Gifta mig.
11. Ha mitt drömhus.
16. Få min mamma att sluta röka.
22. Tatuera mig.
26. Ha ett jobb jag älskar, trivs bra med och tjänar bra på.
27. Se min tillfälliga favoritartist live.
30. Träffa min idol.
32. Skaka hand med presidenten i USA.
35. Tågluffa.
41. Bestiga ett berg (vilken höjd som helst, kulle räknas ej) - höhö
47. Åka utomlands med Sigge.
48. Få en kram av Paul Walker + foto på oss (fanfoto u know hehe)
52. Ge ut gratis kramar.
57. Ha en sommar fri från myggbett.
61. Ha låten "Life and Death" (från Lost) på min begravning.
70. Klara av 20x4 armhävningar på tå.
82. Gå med i en organisation som värnar om djur och natur (+ miljön).
90. Se alla Disney-klassiker.
127. Flytta till Spanien efter studenten (för ca 1 år, sedan studera vidare i sverige eller spanien)

Så, tror det var tjugo.. ehhe. Finns (räknade precis) 13 som jag har klarat, men också ett par stycken som jag har fått ta bort/stryka för att de är omöjliga att uppnå (höhö, säger jag som har kvar att skaka hand med presidenten)

Men men, har ni något liknande så kommentera, jag vill veta! Annars tycker jag att ni som inte har, skapa en lista! Det är kul och intressant att titta på, men också så sporrar det en.

Kram.

Quiero una camiseta con el nombre del caballo

2010-08-05
Musica en español (EN LÄNK TILL EN SPOTIFY LISTA) (se abre a un nuevo ventana) Mi favorito en el momento es "Aire" con Jose Merce, SUPERBIEN!!

Espero los amigos de mi clase nuevo es muy divertido y un poco atractivo, por ejemplo como Sergio. Hehe. Sólo un sueño.


Qué un hombre!
A si otras cosas, aquí es una entrevista con Sergio Ramos, mi hombre. http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1202730126352/noticia/Entrevista/Sergio_Ramos_2009-03-31.htm Puedes veer a una entrevista con Iker Casillas también. 


Hehe, min spanska äger.

Kram

Giving up 15.08

2010-08-05
Jag ger upp fotograferingen, det är inget kul längre när man har bara D40, trodde det skulle bestå och att jag skulle klara mig med den, men nej. Nu ska den säljas, har faktiskt redan en köpare så ska bara fixa det sedan har jag ingen mer kamera. Känner verkligen att jag inte skulle skickat tillbaka D300s, fan fan fan jag vill ha tillbaka den! Nu blir det ingen fotografering alls, undrar vad jag ska ha för sysselsättning nu...

Suck. Tårar kommer, men vafan. Skärp dig Emma, det är ju bara en pryl, en teknologisk framgång, som bara är för att skaparna ska tjäna pengar... Bara för att spara minnen och förbättra verkligheten.. Fyfan, jag vill ha tillbaka den.

Kram

Fan fan fan 12.33

2010-08-05
Varför gör man alltid fel val?

Arriba arriba 18.08

2010-08-04
Nu har min syster och hennes sambo kommit så nu ska vi äta, ni får ha det så bra.
Annars har jag precis packat ihop kameran, och ja, den är ju på väg tillbaka till företaget som jag köpte den ifrån. Verkligen en drömlik kamera, helt fantastisk var den, som en bra vän. Kommer sakna den, men istället för att lägga ut pengar på den varje månad får mina föräldrar lägga ut pengar på mig så jag kan spara till min Spanien flytt.

Älskar min pappa, han är alltid så snäll och menar alltid väl. Underbara pappsi.

Kort inlägg 13.12

2010-08-04
Verkar som om det blir att skicka tillbaka kameran... Aja, vad gör man. Ska jag uppgradera mig senare i livet så blir det definitivt en D300s. Det är mamma som bestämmer, i gengäld ska hon fixa Barca resan så fort som möjligt för jag vill iväg NU :D Men men, idag kommer storasyster med sin nya sambo på middag, hoppas jag förstår lite danska i alla fall. Fast vad gör man, om sisådär 15 år kommer ju jag med min spanjor, och då får de svårt att förstå :) Hehe, *dreglar åt tanken*. 

TA DET LUGNT, HA KUL, KÄMPA FÖR ERA DRÖMMAR FÖR LIVET ÄR KORT.


Jajajajaja, los españoles es el más atractivos. Abrazos/Kramar.

Nattblogg 01.55

2010-08-04
Ännu ett nattinlägg, så trevligt. Haha, ville bara dela med mig av min bästa väns roliga humor. Ni skulle sett minen hon gjorde på Inception efter gubben brevid mig sa "Ursäkta kan ni vara lite tysta". Hehehehe jag dog. Nu också. Herregud, är jag en katt kanske? 7 liv kvar i så fall. Hehe.


Snygg visningsbild jag har föresten. Sigge byter aldrig. Eller jo, men aldrig från Mr Dean. Jag byter alltid.

A bit personal maybe

2010-08-03
Denna låten har förföljt mig hela dagen, älskar den ända sedan Pepe Reina, David Villa, Xavi och Sergio Ramos sjöng den för Iker Casillas och Sara Carbonero på flyget hem från Sydafrika. Fantastisk låt, jag blir på så himla glatt humör och mina framtidsplaner bara forsar fram! Hehe.

Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva.. Pga mitt förra inlägg började min mamma skrika på mig ännu mer, ("du vill bara ha saker heeeela tiden") Jo tjena, det är skillnad på att vilja ha saker / drömma sig om saker och ting och KÖPA KÖPA KÖPA, jag menar... hon köper ju cigg hela tiden vilket ökar chansen att någon kan hamna på sjukhuset för förstörda lungor i framtiden. Förstår mig inte på henne ibland, eller ibland, väldigt ofta. Sedan undrar hon varför jag tvivlar på kameran, jag säger att det är för att hon upprepat flera gånger att hon tycker den är så himla dyr, inte konstigt att min mamma påverkar mina tankar då, kanske?!
Nog med sånt här nu..

Fem av mina framtidsdrömmar/mål:

1. Flytta till Barcelona (eller annan spansk stad, dock inte söder om Madrid = för varmt klimat)
2. Utbilda mig till sportreporter alt. läkare
3. Gifta mig med hästen. hehe, inget är omöjligt! Men en spanjor, så jag känner mig något spansk när jag lever där.
4. Kunna tala och förstå spanska som en äkta spanjor.
5. Ha dröm kroppen.

hehe, kom inte på bättre (efter tvåan fick jag tänka länge).

MARTES 16.19

2010-08-03
Raderade det förra inlägget då planerna blev ändrade, kommer behålla kameran ett tag, testa på den ordentligt, ångrar jag mig fortfarande (tycker det är onödigt att ha en så exklusiv sak till lilla okunniga mig) så kommer vi sälja den.. Aja, peppar peppar ta i trä, nu tar vi oss igenom det här. 

Som gengäld för er som inte läste inlägget, så kommer en liten lista på vad jag vill ha just nu:

1. Kläder, accesioarer, skor (fast denna punkten består nog alltid)

2. Barcelona resa

3. En extern blixt till kameran... (som funkar till både d40 och d300s)

4. Bättre väder

5. En mops... hehe! Fast det blir nog verklighet om sisådär 15 år, den ska heta Sergio så att jag kan kalla min man för Ramos och inte vid hans förnamn (jobbigt ehhe)

6. En fotbollsman, typ Sergio Ramos eller Gerard Piqué. Bara för att.

7. Sara Carboneros kropp, den ser extremt snygg ut, och inte så svår att få. Naturligt snygg. Liksom.

8. Glugg skydd till min 70-300mm för jag hittar de inte... suck

Hästen. Eller också Sergio Ramos. hehe.

Just a thought...

2010-08-03
Ett natt inlägg, så trevligt! Egentligen inte, för jag ville bara få ut mig att min kamera (Nikon D300s) kanske kommer lämnas tillbaka, då den är så pass dyr och jag inte tänker satsa på yrket som fotograf... Åååh, det drar åt båda hållen men vi får se.. Får prata med mami imorn och så bloggar jag senare hur det bestäms, öppet köp tar slut på torsdag så det lär att vara snabb och bestämma sig.

Det var allt. Sov gott.

Un sueño 20.44

2010-08-02

Månbild från igår kväll/natt, himlen var fantastisk! Iso 400, resten kommer jag inte ihåg. Simbwa slet sig i alla fall så kopplet gick sönder, suck.


Fel vitbalans inställd, den blåa färgen är irl MARIN och jag är inte så vit... hehe Iker Casillas nr 1 i alla fall!


Håller på att kolla på Grey's Anatomy, ska förmodligen snart sätta på lite kaffe, sugen på det. Hehe. 
Idag är det andra augusti, men också första dagen på mitt onyttighetsförbud! Underbart, nu kanske. Men sedan kommer suget att slå till men jag ska stå stark, likt stålmannen. Fast jag vill inte vara lika svag mot det där gröna. Hehe. Men än så länge har det gått bra!

Nu byter vi ämne.. 
Jag längtar jättemycket till Barcelona, min bästa vän, jag och min mamma ska dit i år, snart hoppas jag att hon bokar resan. Kommer bli helt grymt awesome. På tal om Barcelona, så har jag en dröm (Un sueño - rubrikens betydelse) vilken är att flytta till Barcelona efter studenten, och jag hoppas den blir verklighet! Har man en dröm så ska man kämpa för att få den att bli sann, tycker jag.

Nu orkar jag inte skriva mer, ska fixa kaffe och senare ikväll på Simbwas sista runda tar jag och springer lite och sedan kör jag styrketräning (ej fulla ben-övningar dock då jag körde 60 utfall och 40 knäböj igår - känns!) med dubbla situps (för att det ska kännas och ta emot mer) och förhoppningsvis alla armhävningar, hehe. Och de andra övningarna - såklart.

Ha det bra!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus